nehézsúly

2021.05.17. 18:30

Eldőlt: Fury augusztusban bokszol Joshuával

A profi nehézsúlyú ökölvívás egyesített vb-címéért augusztus 14-én csap össze Szaúd-Arábiában a két brit világbajnok, Tyson Fury és Anthony Joshua – erősítette meg a sokáig kérdőjeles időpontot Fury hétfői Twitter-videójában.

(COMBO) This combination of pictures created on December 14, 2020 shows Boxer Tyson Fury (L) during a press conference in Los Angeles, California on January 25, 2020, and British heavyweight boxer Anthony Joshua during a press conference in Ad Diriyah, a Unesco-listed heritage site, outside Riyadh, on December 4, 2019. - Tyson Fury said on May 15, 2021 his long-awaited world heavyweight title unification bout against Anthony Joshua would take place in Saudi Arabia on August 14. (Photos by RINGO CHIU and FAYEZ NURELDINE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ringo Chiu / Fayez Nureldine

Az összes fontos szervezet vb-övét birtokló bokszolók mérkőzésére az erre az alkalomra megépülő új stadionban kerülhet sor, de hogy melyik szaúdi városban, arról még nincs információ.

Március közepén látott napvilágot a hír, amely szerint két meccsre szóló megállapodást kötött egymással Fury és Joshua menedzsmentje. A visszavágót decemberben, esetleg 2022 elején rendezhetik meg.

A 32 éves Fury a WBC-nél, a 31 éves Joshua pedig az IBF-nél, a WBA-nél és a WBO-nál ül a „királykategória” trónján.

Előbbi profi karrierjében 30 győzelmet és egy döntetlent számlál, míg utóbbi mérlegén 24 győzelem és egy vereség szerepel. Címegyesítő mérkőzésükről tavaly májusban kezdődtek a tárgyalások, és

angol sajtóértesülések szerint a bokszolók fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak.

Az első csata bevételén fele-fele arányban osztoznak a felek, míg a visszavágó javadalmazása – az első mérkőzés győztesének kedvező módon – 60:40 százalékos lesz.

Fury eddigi utolsó meccsét tavaly februárban vívta, amikor KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. Joshua legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában