bajnokok ligája

2021.04.27. 12:45

Pochettino ismét farkasszemet néz Guardiolával

A Paris Saint-Germain vezetőedzője nehéz mérkőzésre és nagy csatára számít szerda este, amikor csapatával a Josep Guardiola vezette Manchester Cityt fogadják a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának első találkozóján.

Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino (L) and Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola talk after the VAR decision ruled out what would have benn Manchester's City's thrid goal during the English Premier League football match between Manchester City and Tottenham Hotspur at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on August 17, 2019. - The match ended in a draw at 2-2. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A két tréner már játékos-pályafutása során is többször összecsapott egymással, Guardiola a Barcelona, Pochettino pedig a városi rivális Espanyol futballistája volt. Visszavonulásuk után ezt a két csapatot vezetőedzőként is irányították, és számos alkalommal megküzdöttek egymással.

Később Pochettino a Tottenham Hotspur, Guardiola pedig a City szakvezetője lett, így a Premier League-ben, valamint a Bajnokok Ligájában is csatáztak. Utóbbi versenysorozatban két évvel ezelőtt az argentin szakember a Spurs edzőjeként továbbjutott a negyeddöntőből a Cityvel szemben, most ennek az ütközetnek a visszavágója jöhet, a tét viszont ezúttal a fináléba kerülés.

„Számomra ő a legjobb, csodálom őt, és úgy gondolom, hogy fantasztikus munkát végez”

- nyilatkozta Pochettino, aki az idény közben vette át Thomas Tuchel helyét a PSG kispadján.

„Kiváló edző, aki állandóan a különböző stratégiákon és taktikai terveken gondolkodik, ezért különösen szeretem, amikor vele és az általa felkészített csapatokkal küzdhetek meg.”

A 49 éves tréner úgy vélte, az, hogy a Paris Saint-Germain az előző BL-kiírás döntőjét 1-0-ra elveszítette a Bayern Münchennel szemben, most extra motivációt ad a játékosoknak.

„Van már tapasztalatunk, de lépésről lépésre kell haladnunk, és először a Manchester Cityt kell megvernünk, ami nagyon-nagyon kemény feladat lesz” – fogalmazott Pochettino.

A PSG és a City közül eddig még egyik sem nyert BL-t,

a manchesteri együttes ráadásul a legjobb négy között is csak egyszer járt, 2016-ban épp a párizsiak kiejtésével jutott elődöntőig.

A City vasárnap sorozatban negyedszer nyerte meg az angol Ligakupát, a következő hétvégén pedig akár a Premier League-diadalát is bebiztosíthatja.

„Megvan az idénybeli első trófeánk, közel vagyunk egy másikhoz, és azért utazunk Párizsba, hogy esélyünk legyen a harmadikért is harcba szállni”

- nyilatkozta Guardiola, hozzátéve, hogy egyelőre csak a PSG elleni meccsre koncentrálnak. „Ha a szerda este jól sikerül a számunkra, akkor két mérkőzésre kerülünk attól, hogy a legfontosabb kupát is elhódítsuk”.

A két csapat eddig háromszor játszott egymás ellen, 2008-ban az Európa-liga jogelődje, az UEFA Kupa csoportkörében 0-0-s döntetlen született Manchesterben, majd a 2016-os BL-negyeddöntőben a párizsi 2-2 után Manchesterben 1-0-ra nyert a City és továbbjutott.

Jelentős játékosok sérülésével egyik edzőnek sem kell bajlódnia, a Citynél mindenki egészséges és bevethető, míg a PSG-nél három olyan hiányzó lehet, aki már hosszabb ideje kényszerpihenőjét tölti.

A szerdai összecsapás 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti a mérkőzést.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában