australian open

2021.02.05. 10:15

Ellenük kezdenek a magyarok Melbourne-ben

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság három magyar érdekeltje, Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila egyformán elkerülte a kiemelteket a hétfőn kezdődő melbourne-i Grand Slam-torna első fordulójában.

Hungary's Marton Fucsovics wipes his face with a towel as he plays against Croatia's Borna Coric during their men's singles first round tennis match on day 1 at the ATP World Tour Masters 1000 - Paris Masters (Paris Bercy) - indoor tennis tournament at The AccorHotels Arena in Paris on November 2, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A magyar szövetség Facebook-oldala szerint a pénteken rendezett sorsolás alapján a rangsorban 115. Babos a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára jutott 123. belga Ysaline Bonaventure ellen lép majd pályára a 128 között. A szintén a kvalifikációból indult magyar játékos győzelem esetén a 24. kiemelt amerikai Alison Riskevel (világranglista-26.), vagy az orosz Anasztaszja Potapovával (101.) találkozhat a 64 között.

A férfiaknál Fucsovics Márton (55.) esélyesként léphet pályára a nyitókörben, ugyanis a szabadkártyás ausztrál Marc Polmans vár rá, aki 125. a ranglistán. Amennyiben a nyíregyházi játékos igazolja a papírformát, a második körben régi jó ismerősével, a 17. kiemelt svájci Stan Wawrinkával (18.), vagy a portugál Pedro Sousával (108.) csap majd össze.

A hét elején a Great Ocean Road Open első fordulóját talpsérülés miatt feladó Balázs Attila (94.) a spanyol Roberto Carballes Baenával (98.) találkozik az első fordulóban. A meccs győztese a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev és a kanadai Vasek Pospisil összecsapásának továbbjutójával küzdhet majd meg a 32-be kerülésért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában