sznúker

2021.01.18. 18:40

A hétszeres világbajnok még vár a visszatéréssel

Ezen a héten tért volna vissza Stephen Hendry, a sznúker hétszeres világbajnoka, ám még nem érzi megfelelőnek a formáját a profi játékhoz.

Retired Scottish snooker player Stephen Hendry plays a shot at a press conference for 2017 Shijiazhuang Chinese 8-Ball International Open in Shijiazhuang city, north China's Hebei province, 23 August 2017.

Forrás: AFP / Imaginechina

Fotó: Liu yinghui

Az 52 éves skót klasszis 2012-ben intett búcsút a sportágnak, tavaly viszont úgy határozott, ismét asztalhoz lép, és az illetékes szövetség szeptemberben két évre szóló versenyengedélyt adott neki.

Hendry az elmúlt hónapokban készült a visszatérésre, melyre szerdán Milton Keynesben került volna sor, ám hétfőn jelezte a Pro Tour elnevezésű viadal szervezőinek, hogy visszalép.

„Egyszerűen nem állok még készen. Most még csalódást okoznék magamnak”

- indokolta döntését a sportoló.

„A célom, hogy a világbajnokságon elindulhassak, a vb-selejtezők előtt azonban még játszanom kell majd. A februári Welsh Open jó alkalom lehet erre.”

Stephen Hendry 1985-ben 16 évesen mutatkozott be a profik között, és első vb-címét 1990-ben nyerte. Karrierje során összesen 36 ranglista-viadalon és 39 egyéb tornán diadalmaskodott és közel 9 millió fontot keresett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában