Európai Úszó Szövetség

2020.12.08. 13:36

Kizárták a BVSC Zugló együttesét a férfi vízilabda Eurokupából

A magyar csapat összes eredményét törölték.

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) döntéséről szóló közleményt a magyar klub – amely bejutott a legjobb 16 közé – hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán.

A BVSC a második számú európai sorozat csoportküzdelmei során az elmúlt hétvégén Barcelonában szerepelt, és a vasárnapi zárónapon a Tourcoing elleni összecsapást megnyerte. A francia együttes azonban óvást nyújtott be, mivel a magyar együttes cserekapus nélkül, eggyel több mezőnyjátékossal játszott a találkozón.

Dabrowski Norbert, a BVSC szakmai igazgatója a közmédiának elmondta, a mérkőzést megelőzően Györke Zsolt, a BVSC kapusa nem érezte jól magát, a klub illetékesei így úgy döntöttek, nem kockáztatják a szerepeltetését, ezért a LEN illetékeseivel egyeztetve egy mezőnyjátékost, Gyenis Ádám került a helyére.

Ugyanakkor Gyenisnek piros, a hálóőröknek szóló sapkában kellett volna a kispadon ülnie, és csak kapusként ugorhatott volna a vízbe, ennek ellenére a második negyedben mezőnyjátékosként töltött néhány percet a medencében. Amikor ez megtörtént, megállították a játékot, hogy tisztázzák a félreértést, végül Gyenisnek el kellett mennie a kispadtól.

A BVSC sikerét követően a franciák azonnal jelezték az óvást, ekkor a találkozó portugál LEN-delegátusa azt a döntést hozta, hogy a meccset újra le kell játszani.

A megismételt mérkőzésen 15-15-ös döntetlen született, ami viszont a sokgólos pontosztozkodás miatt a házigazda Barcelona kiesését jelentette. Szűcs Levente vezetőedző a vlv.hu oldalnak elmondta, a spanyol csapat tagjai a szabályokkal ellentétben a partról figyelték az eseményeket, és látva a nekik kedvezőtlen eredményt, elkezdték ütni-vágni a zsűriasztalt, üvöltöztek a delegátussal, aztán nagy nehezen visszazavarták őket a lelátóra.

A LEN végül legutóbbi közleményében jelezte, a BVSC Tourcoing elleni első meccsét 10-0-s eredménnyel a franciáknak írta jóvá, a magyar csapat összes eredményét törölte.

Dabrowski Norbert hozzátette, hibáztak ugyan, de a kérdések tisztázása miatt egyeztettek a delegátussal, amit talán nem is kellett volna megtenni. Megjegyezte, gondolkodik azon, hogy az ügyet jogi útra terelje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában