veszteség

2020.09.08. 15:33

Az UEFA egy halom pénzt kénytelen visszafizetni

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 575 millió eurót (207,3 milliárd forintot) fizet vissza a közvetítési jogdíjakból amiatt, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga félbeszakadt a koronavírus-járványban.

Juventus FC President Andrea Agnelli looks on prior to the Italian Serie A football match AC Milan vs Juventus played behind closed doors on July 7, 2020 at the San Siro stadium in Milan, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A szervezet erről kedden tájékoztatta az érintetteket, kiemelve, hogy eredetileg 2,55 milliárd eurót (919,6 milliárd forint) osztott volna szét a résztvevők között a 2019-2020-as szezonban, ez az összeg csökken most le – közölte a 250 klubot érintő lépést kedden online értekezleten Andrea Agnelli, az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) elnöke.

A pandémia miatt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga márciusban félbe szakadt, majd augusztusban folytatódott semleges helyszíneken – Lisszabonban, illetve Németországban -, de a megszokotthoz képest kevesebb mérkőzéssel, mivel néhány nyolcad-, illetve az összes negyed- és elődöntőben csak egymeccses párharcokat rendeztek.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy az UEFA a kieső bevételt a kluboknak visszaosztásra szánt összegből vonja-e le, vagy a szervezet magára vállalja a veszteséget, illetve annak legalább egy részét.

Borítókép: Andrea Agnelli, az ECA elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában