nba

2020.09.08. 10:00

A Celtics egy győzelemre a továbbjutástól

A Boston Celtics két elvesztett találkozó után hétfőn ismét nyert a címvédő Toronto Raptors ellen, ezzel egy győzelemre került az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportjának döntőjétől.

A bostoniak sikeréből oroszlánrészt vállalt Jaylen Brown, aki 27 pontig jutott az ötödik mérkőzésen, amelyen a Raptors egyetlen egyszer sem vezetett. Kemba Walker 21 pontot dobott, míg a Boston kezdői összesen 93-at szereztek, szemben a torontói kezdőötös 45-jével.

A kanadaiak a mérkőzés egy szakaszában már 30 pontos hátrányba is kerültek, gyakorlatilag esélyük sem volt a győzelemre.

Nyugaton a Los Angeles Clippersben Paul George 32, Kawhi Leonard 23 pontig jutott, ezzel csapatuk ismét vezet a Denver Nuggets elleni főcsoport-elődöntőben. Leonard 14 lepattanót is összegyűjtött, ráadásul a találkozó végén, kulcspillanatban egy nagyon fontos blokkja is volt Jamal Murrayvel szemben.

A Nuggets nyolc és fél perccel az összecsapás vége előtt még hétpontos előnyben volt, ezt követően azonban a Clippers védekezése összeállt és egy 14-4-es „rohanással” a maga javára fordította a találkozót. A denveri együttes legjobbja a szerb Nikola Jokic volt 32 ponttal, 12 lepattanóval és nyolc gólpasszal.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:

Keleti főcsoport:

Toronto Raptors-Boston Celtics 89-111

A párharc állása: a 3-2 a Celtic javára

Nyugati főcsoport:

------------------

Denver Nuggets-Los Angeles Clippers 107-113

Az állás: 2-1 a Clippers javára

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában