és aki tüsszent?

2020.08.04. 17:30

Kiállíthatják azt, aki szándékosan köhög a meccsen

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) szerint amennyiben egy játékos szándékosan ráköhög egy másik futballistára, vagy a bírók egyikére, akkor tettéért akár piros lapot is kaphat.

(200731) -- DALIAN, July 31, 2020 (Xinhua) -- Referee Ai Kun (C) shows red card to Marcus Danielson (R) of Dalian Yifang FC during the second round match between Dalian Yifang FC and Henan Jianye FC at the postponed 2020 season Chinese Football Association Super League (CSL) Dalian Division in Dalian, northeast Chinas Liaoning Province, July 31, 2020. (Xinhua/Pan Yulong)

Forrás: AFP / XINHUA

Fotó: Pan Yulong

A szabályt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásokkal összhangban vezetik be, a büntetés pedig a játékvezető hatáskörébe tartozik, az ő belátására van bízva.

„Mint minden vétség esetében, a bírónak kell megítélnie a természetét.

Ha ez egyértelműen véletlen, akkor a játékvezető nem cselekszik, ahogy akkor sem, ha a köhögés a játékosok között nagy távolságra történik”

- írta az IFAB.

Az angol szövetség reagálása szerint

a „rutinszerű” köhögést nem szabad büntetni,

a köhögést csak akkor lehet számonkérni, ha nyilvánvalóan egy másik személy ellen irányult.

Borítókép: a kínai Dalian Yifang FC játékosa még valószínű, hogy egy komolyabbat húzott a köhögésnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában