csúszás

2020.06.17. 15:00

Elhalasztották Iniesta szoboravatóját

A világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol futballista szobrának felavatását a szülőhelyéhez közeli Albacetében egy évvel későbbre, jövő júliusra halasztották.

Spain's midfielder Andrés Iniesta celebrates after scoring in extra time of the 2010 FIFA football World Cup final between the Netherlands and Spain on July 11, 2010 at Soccer City stadium in Soweto, suburban Johannesburg. Spain won the match 1-0. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE - AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Gabriel Bouys

A madridi sportnapilap azt írta, hogy

a 2010-es vb-győzelem emlékére tervezték a következő hónapban átadni a spanyol labdarúgás kiemelkedő alakját megörökítő alkotást,

ám az évforduló dacára a július 10-i időpont módosítása mellett döntöttek, tekintettel a Spanyolországban is rengeteg áldozatot szedő koronavírus-járványra.

Iniesta, aki 1996-tól nevelkedett az FC Barcelona utánpótlás-akadémiáján, a La Masián,

22 éven át szolgálta a katalán klubot, amelynek színeiben 32 különböző címet, közte négy Bajnokok Ligája-elsőséget szerzett, s vált minden idők legtöbb trófeát elnyert spanyol labdarúgójává.

A 36 esztendős irányító középpályás 2018-ban köszönt el a Barcától, s igazolt át a japán Vissel Kóbe együtteséhez, amelynek jelenleg is aktív játékosa. A Barcelonában 674 tétmérkőzést játszott, s 57 gól fűződik a nevéhez, míg a spanyol válogatottban 131 alkalommal jutott szóhoz, és 13-szor volt eredményes.

Forrás: MTI

Borítókép: Iniesta gólöröme, miután megnyerte a 2010-es vb-t a spanyoloknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában