Eb-selejtezők

2019.09.11. 14:04

Már Ronaldo a gólrekorder

Lehagyta az eddigi csúcstartó ír Robbie Keane-t.

Monaco, 2019. augusztus 29. Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál csatára érkezik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolására Monacóban 2019. augusztus 29-én. MTI/AP/Daniel Cole

Forrás: MTI/AP

Fotó: Daniel Cole

Kedd este óta Cristiano Ronaldo a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők történetének legeredményesebb gólszerzője, 22., 23., 24. és 25. találatával ugyanis lehagyta az eddigi csúcstartó ír Robbie Keane-t, aki 23-szor volt eredményes.

Az Eb- és Nemzetek Ligája-címvédő portugál válogatott 5-1-re nyert Vilniusban, a litvánok vendégeként, a Juventust erősítő Ronaldo pedig négyszer talált be a hazaiak kapujába – pályafutása során másodszor szerzett négy gólt egy mérkőzésen a nemzeti csapatban.

„Nem a személyes elismerések érdekelnek, még ha jól is esnek. A lényeg, hogy ezek mindig olyan dolgok eredményei, amelyeket közösen, csapatként érünk el” – mondta a futballista.

A 34 éves játékos jelenleg 93 válogatottbeli találatnál jár, a világcsúcsot az irániak volt futballistája, Ali Daei tartja 109-cel.

„Nincs olyan stadion a világon, amelyben Ronaldót ne ünnepelnék. Ő a világ legjobbja. És ezt most ismét bizonyította” – mondta játékosa teljesítményéről Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya.

Ronaldo a 7. percben büntetőből volt eredményes, majd a második félidőben 14 percen belül (62., 65., 76.) három gólt is szerzett.

Forrás: MTI

Borítókép: Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál csatára érkezik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolására Monacóban 2019. augusztus 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában