ac milan

2019.06.20. 07:00

Megvan a milánóiak új edzője

Marco Giampaolo lett az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője.

(FILES) In this file photo taken on March 19, 2017 Sampdoria's Swiss coach Marco Giampaolo gestures during the Italian Serie A football match Sampdoria versus Juventus at the Luigi Ferraris stadium in Genova. - Former Sampdoria boss Marco Giampaolo has been appointed new coach of AC Milan, the Serie A side announced on June 19, 2019. The 51-year-old will take over on July 1 on a two-year deal with an option of a third, the club said. Giampaolo replaces Gennaro Gattuso who quit last month after leading the former European giants to a fifth-placed finish in Serie A. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint az 51 éves szakvezető szerződése két idényre szól, de később 2022 nyaráig meghosszabbítható.

Giampaolo már 270 mérkőzésen tevékenykedett vezetőedzőként a Serie A-ban: korábban volt a Cagliari, a Siena, a Catania, a Cesena, a Brescia, az Empoli és a Sampdoria trénere is.

Elődje, a 2017 novemberében kinevezett Gennaro Gattuso május végén jelentette be, hogy további két évig érvényes szerződése ellenére távozik a kispadról.

Ivan Gazidis, az AC Milan vezérigazgatója múlt pénteken jelentette be, hogy

Zvonimir Boban szakmai igazgatójaként, Paolo Maldini pedig technikai igazgatóként dolgozik idén nyártól a klubnál.

A csapat az ötödik helyen fejezte be az élvonal előző idényét, így a következő szezonban az Európa-ligában lesz érdekelt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában