japán nagydíj

2018.10.03. 09:45

Vettelék mindent megtesznek a győzelemért

Sebastian Vettel, a Forma-1-es Ferrari német pilótája szerint ha az ő szempontjukból minden megfelelően alakul, jó esélyük van arra, hogy megszerezzék az egyéni és konstruktőri világbajnoki címet az összetettben 50 pontos előnnyel vezető brit Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben.

Ferrari's German driver Sebastian Vettel steers his car during the qualifying session for the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on September 29, 2018. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Fotó: AFP

A négyszeres világbajnok Vettel a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában úgy vélekedett, hogy lesznek még műszaki fejlesztések az autóján, és ezektől előrelépést vár.

„Van tervünk, de a sorsunk már nem csak a saját kezünkben van”

- közölte a 31 éves Vettel, és hozzátette: ha Hamilton az utolsó öt futamból egyet vagy kettőt nem tud befejezni, miközben ő pontokat szerez, akkor újra szorossá válhat a küzdelem.

„Természetesen nem kívánok ilyesmit Lewisnak, de soha nem tudhatjuk, hogy mi következik.

Nekünk a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, és meg is teszünk mindent a sikerért”

- szögezte le a német versenyző.

A szintén ötödik vb-címére hajtó Hamilton előnye a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon aratott győzelmével duzzadt 50 pontosra Vettellel szemben. Ez azt jelenti, hogy ha a Ferrari klasszisa a hátralévő öt futam mindegyikét megnyeri, brit riválisa viszont ezeken második lesz, akkor is Hamilton ünnepelhet az idény végén.

Borítókép: Vettel az Orosz Nagydíjon

AFP / Andrej Isakovic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában