a kupadöntő után

2018.05.17. 11:16

Griezmann letudta a tartozását

Antoine Griezmann, az Atlético Madrid labdarúgója az Európa Liga döntőjében szerzett két gólja, valamint csapata 3-0-s győzelmét követően azt mondta, hogy tartozott ennyivel edzőjének, Diego Simeonénak.

Antoine Griezmann of Atletico de Madrid celebrates after winning the match of the UEFA Europa League final between Atletico de Madrid against Olympique de Marseille at Parc Olympique Lyonnais, Lyon, France. on 16 May of 2018. (Photo by Jose Breton/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jose Breton

A spanyolok francia kulcsembere az Olympique Marseille elleni sikert követően utalt arra, hogy két évvel ezelőtt, a Real Madrid ellen tizenegyespárbajban elbukott Bajnokok Ligája-fináléjában büntetőt hibázott a második félidőben.

„Ez volt az álmom, hogy a csapattársaimmal és Simeonéval megnyerjem a trófeát”

- jelentette ki a 27 éves Griezmann. Hozzátette: nagyon sokat tanult az argentin szakembertől, akivel négy éve dolgoznak együtt.

„Ő még jobb játékost csinált belőlem, a világ egyik legjobbját. Remélem, még sok trófeát nyerek”

- mondta a francia szélső, akinek nyári klubváltásáról – az FC Barcelona lenne a következő állomás – az elmúlt hetekben gyakran írt a spanyol sportsajtó.

Griezmann a lyoni döntő után azt mondta: nem ez a legalkalmasabb pillanat, hogy a jövőjéről beszéljen. „Most inkább szeretném kiélvezni a pillanatot, és ünnepelni a szurkolóinkkal” – fogalmazott.

Griezmann kifejtette, amikor 14 évesen elhagyta az otthonát, hogy a Real Sociedadban folytassa pályafutását, minden erejével a labdarúgásra összpontosított. „Volt részem örömben és szenvedésben, de nagyon boldog vagyok” – mondta a francia csatár, aki 2005-től kilenc éven át játszott a baszk együttes korosztályos, majd felnőtt csapatában.

„Ez több mint egy trófea” – szögezte le Simeone. Az Atlético edzője szerint a győzelem visszaigazolása annak a következetes, elhivatott és sok munkának, amit az elmúlt években végeztek.

Az Atlético Madrid harmadszor (2010, 2012, 2018) nyerte meg a második számú európai kupasorozatot, s másodszor Simeone irányításával, akivel az elmúlt években kétszer (2014, 2016) kapott ki a BL-döntőben a Real Madridtól.

Rudi Garcia, a Marseille edzője azt nevezte együttese legnagyobb hiányosságának, hogy játékosai nem tudták kihasználni a gólhelyzeteiket. „Egy olyan csapat ellen, mint az Atlético, ezt nem lehet megtenni” – nyilatkozta az edző. Elmondta: ellenfelük a második félidőben egy sebességi fokozattal „feljebb kapcsolt”, és megérdemelt győzelmet aratott.

Simeone a döntő hajrájában küldte pályára Fernando Torrest, aki a szezon végén távozik a klubtól. A 34 éves támadó a madridiak saját nevelésű játékosa. Az első csapatban a 2000/2001-es szezonban mutatkozott be, utána hat idényen át volt kulcsember. A szurkolók körében Kölyök becenéven emlegetett labdarúgó angliai és olaszországi kitérőt követően 2015 elején szerződött vissza az Atléticóhoz, de már nem tudott stabilan maghatározó ember lenni.

„Nehéz elmagyarázni, mennyire vagyok boldog attól, hogy valóra vált a gyermekkori álmom”

– nyilatkozta a spanyolokkal világ- és kétszeres Európa-bajnok Torres, aki az EL-trófea előtt „csak” egy másodosztályú bajnoki aranyérmet szerzett az Atléticóval. Elárulta: szerencsés labdarúgónak tartja magát, mert karrierje során sok mindent megnyert, de fiatal labdarúgóként arra vágyott a legjobban, hogy régi csapatával, az Atléticóval nyerjen trófeát.

Torres szezon végi búcsújával kapcsolatban Simeone annyit jegyzett meg, hogy az utolsó bajnoki fordulóban az Eibart fogadják, és a támadónak hatalmas ünneplésben lesz része. Hozzátette: „Torres nagyszerű örökséget hagy maga után”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában