megfogadta a szülői tanácsot

2018.02.16. 15:51

Apját követte Donato

Huszonhat év elteltével született ismét jégkorongos Donato-gól a téli olimpián: amíg az amerikai Ryan a szlovákok ellen talált be Phjongcshangban, addig édesapja, Ted az 1992-es albertville-i játékokon volt eredményes, négyszer is.

Slovenia's David Rodman (L) and USA's Ryan Donato in action in the men's preliminary round ice hockey match between the US and Slovenia during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games at the Kwandong Hockey Centre in Gangneung on February 14, 2018. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Brendan Smialowski

Ryan Donato a Harvard Egyetemen játszik, ahol az észak-amerikai profi ligát (NHL) is megjárt legendás édesapja a vezetőedző. A 22 esztendős hokis elmondta, igyekezett megfogadni a szülő intelmeit, és próbált nem túl magasan kapura lőni, s kétszer is betalált pénteken.

Tony Granato, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya jelezte: nagyon reméli, hogy a „kis” Donato szombaton az oroszok elleni csoportrangadón is betalál majd.

Borítókép: Ryan Donato a szlovénok elleni meccsen Phjongcshangban.

AFP PHOTO / Brendan Smialowski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában