Szülőhely

2022.01.29. 13:30

Egész évesre bővül a doborjáni Liszt Fesztivál

Egész évesre bővítik a doborjáni (raidingi) Liszt Fesztivált, hogy ne csak júniusban és októberben, hanem egész évben érkezzenek a turisták és érdeklődők Liszt Ferenc szülőhelyére – közölte szerdán Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke.

A két fesztiválciklust lépésről lépésre fogják kibővíteni és a tervek között szerepel egy központ kiépítése is.

Idén a júniusi és októberi ciklus családi koncertekkel egészül ki decemberben. Tavasszal a program húsvéti fesztivállal bővül, amely a zene és művészet spirituális aspektusaival foglalkozik. A tervek között szerepel egy barokk-dzsessz fesztivál, májusban pedig egy rézfúvós fesztivál – részletezte Eduard Kutrowatz intendáns.

A művészeti vezetés Eduard Kutrowatz és testvére, Johannes kezében marad.

A program fő magját továbbra is a júniusi és októberi ciklus adja, melyek a mostani kettőről háromhetesre bővülnek.

A következő két évben építkezéseket is terveznek: kiépül egy új központ, melyet összekapcsolnak a Liszt Ferenchez köthető egyéb domorjáni helyszínekkel – hangsúlyozta Doskozil. Ehhez mintegy hatmillió eurós (2,1 milliárd forintos) befektetésre van szükség.

A pontos terveket a következő hónapokban mutatják be.

Dolgozni fognak a fesztivál szervezői a Doborján és Bayreuth közötti együttműködés előmozdításán is.

Liszt nélkül nem létezne Bayreuthi Ünnepi Játékok. Ő nem csak Burgenland számára érdekes, hiszen kultúrtörténeti nagyság, aki nélkül nem sok minden történt volna Európában és a zenetörténetben

– hangsúlyozta Johannes Kutrowatz.

Borítóképünkön Liszt Ferenc egyik szobra. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!