valódi ritkaságok

2021.10.10. 16:00

Picasso két festménye lesz a Christie's őszi aukciójának fénypontja

A két kép egyenként 30 millió dollárért is elkelhet.

A photographer takes photos of Pablo Picasso's "Mousquetaire a la Pipe" during a media preview, for Sotheby's Impressionist & Modern Art and Contemporary Art auctions, May 3, 2019 in New York.

Forrás: AFP

Fotó: Don Emmert

A Femme accroupie en costume turc (Jacqueline) (Guggoló nő török ruhában – Jacqueline) a Christie's becslése szerint akár 30 millió dollárért (9 milliárd forintért) is elkelhet. A festmény korábban nem fordult meg árverésen, három generáción át őrizték egy család magángyűjteményében, ahová 1957-ben került, két évvel azután, hogy elkészült.

Az olaj, vászon portré Picasso második feleségét, Jacqueline Roque-ot ábrázolja. Egy hasonló Picasso-festményt, amelynek címe Femme accroupie au costume turc – Jacqueline, 2007-ben szintén 30 millió dollárért adott el a Christie's.

A novemberi árverés másik sztárja Picasso Mousquetaire a la pipe (Pipázó muskétás) című alkotása lesz. A festmény 1968-ban készült, előzetesen becsült értékét szintén 30 millió dollárra tették a szakértők. A kép a művész kései pályafutásának egyik meghatározó darabja a Muskétás-sorozatból.

A New York-i aukciósház őszi árverését, november 8. és 12. között rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!