vissza a gyökerekhez

2021.08.15. 14:55

Nagy-Britanniába költözik át a A Gyűrűk Ura-sorozat forgatása

J. R. R. Tolkien a történet szerinti Középföldéhez tartozó Megyét a vidéki Anglia klímájáról, állat- és növényvilágáról mintázta.

The Lord of the Rings : The Fellowship of the Ring Year : 2001 USA / New Zealand Director : Peter Jackson Cate Blanchett, Elijah Wood. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Forrás: Photo12/AFP

Fotó: NEW LINE PRODUCTIONS

Nagy-Britanniába helyezi át A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló sorozat forgatását az Amazon. Az első évad még a franchise-nak a kezdetektől otthont adó Új-Zélandon készült el, a következő évadot azonban már az új helyszínen veszik fel 2022. január 1-jétől – írja a Deadline.com. Az Amazon az első évadot 2022 szeptemberétől mutatja be.

A sorozathoz készített díszleteket átszállítják Nagy-Britanniába, de hogy pontosan hol lesznek a forgatások, még nem tudni.

J. R. R. Tolkien (1892-1973) – akinek regényein a filmsorozat alapul – angol volt, és a történet szerinti Középföldéhez tartozó Megyét a vidéki Anglia klímájáról, állat- és növényvilágáról mintázta. A Gyűrűk Ura Oscar-díjas filmtrilógiáját ellenben Új-Zélandon forgatta Peter Jackson rendező, aki egyébként új-zélandi.

A koronavírus-járvány miatt Új-Zéland lezárta határait, a sorozat szereplői és munkatársai, akiknek mintegy fele brit, az országban ragadtak nagyjából két évre. A költözés lehetővé teszi, hogy otthonukhoz és családjukhoz közelebb dolgozzanak. Ugyanakkor új munkatársakra lesz szükség az új-zélandi dolgozók pótlásához.

A döntés emellett lehetőséget biztosít arra is, hogy Európa más helyszínein is forgassanak a produkcióhoz. Az HBO Trónok harca című sorozatához például, amely elsősorban Írországban készült, számos alkalommal forgattak más országban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Máltán, Izlandon és Horvátországban.

Az egyelőre cím nélküli, A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló sorozat első évadának epizódjai heti ritmusban lesznek láthatóak 2022 szeptembertől. Az Amazon már az első képeket is bemutatta a sorozatról, amelyet több évadra tervez.

A történet A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége, tehát J.R.R Tolkien fantasy-trilógiájának első része előtt játszódik. A főbb szerepekben látható lesz Cynthia Addai-Robinson és Robert Aramayo.

Információk szerint az Amazon 250 millió dollárt (75 milliárd forintot) fizetett a megfilmesítési jogokért Tolkien-hagyaték kezelőjének. A produkció költségei emellett évadonként 100-150 millió dollárra (30-45 milliárd forint) rúgnak.

A Gyűrűk Ura-trilógiát az Amazon vásárlói 1999-ben az évezred kedvenc könyvévé választották. A BBC egy 2003-as közvélemény-kutatása szerint ez minden idők legkedveltebb regénye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!