kultsorozat

2021.06.03. 12:37

Lars von Trier a nyáron forgatja a Birodalom harmadik évadát

A rendező az eredeti szereplőgárdából már számos színészt szerződtetett.

Danish director Lars Von Trier poses as he arrives on May 14, 2018 for the screening of the film "The House that Jack Built" at the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valery Hache

Lars von Trier nyáron fogja forgatni a kilencvenes években elkezdett kultsorozata, a Birodalom harmadik évadát – írta meg a Variety.com.

A sorozat szereposztásához a lap értesülése szerint Lars Mikkelsen (Kártyavár, Borgen) és Nikolaj Lie Kaas (Egy gyilkos ügy, Hogy szeretsz?) is csatlakozik.

A Birodalom című sorozat első évadát a dán televízió felkérésére 1994-ben készítette Lars von Trier. A kísértetjárta szuperkórházban játszódó négy epizódból álló széria akkora siker lett, hogy a rendező 1997-ben egy második évadot is csinált belőle, ismét négy résszel.

A Táncos a sötétben Oscar-jelölt és cannes-i Arany Pálma-díjas rendezője, von Trier tavaly jelentette be, hogy már tervezi az európai Twin Peaksként is emlegetett, kultikussá vált Birodalom-széria harmadik évadát.

A rendező az eredeti szereplőgárdából már számos színészt, köztük Bodil Jorgensent, Ghita Norbyt, Nicolas Brót, Peter Mygindet és Soren Pilmarkot is szerződtette. Az ötrészes harmadik évadot is von Trier produkciós cége, a Zentropa gyártja. Mikkelsen a kórház egyik vezető orvosát alakítja, aki retteg a konfliktusoktól. Lie Kaas pedig egy kiégett rezidenst játszik.

A sorozatban az alvajáró Karen (Bodil Jorgensen) a történet megoldatlan kérdéseire keresi a választ, hogy megmentse a kórházat a végzetétől. Von Trier a forgatókönyvet a korábbi évadokat is jegyző Niels Vorsellel írta.

A The Kingdom Exodus című harmadik évad öt epizódja egyenként hatvan perces lesz. A sorozatot jövőre mutatják be.

Borítókép: Lars von Trier

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!