Gazdag programkínálat

2020.05.13. 20:43

Idén online rendezik meg a Torinói Nemzetközi Könyvfesztivált

Az esemény 33 éves történetében először rendezik meg online a Torinói Nemzetközi Könyvfesztivált – olvasható az Olasz Kultúrintézet szerdai közleményében.

Az olvasók csütörtöktől vasárnapig élő közvetítéseken keresztül találkozhatnak olasz és nemzetközi vendégekkel az esemény honlapján, valamint közösségi (Facebook, Instagram, Twitter) csatornáin.

Az idei rendhagyó fesztivált a szervezők a vírus áldozatainak, azok rokonainak ajánlják, valamint a kórházi dolgozóknak, akik áldozatos munkájukkal számtalan életet mentenek

olvasható az Olasz Kultúrintézet szerdai közleményében.

A jelenlegi krízishelyzetre reagálva a szervezők a gazdag programkínálaton belül egy extra kiadással is készülnek, olasz és nemzetközi írók, gondolkodók és a könyvkiadók együttműködésével.

Az olasz külügyminisztériumnak, valamint a 82 olasz kulturális és diplomáciai külképviselet hálózatának köszönhetően a fesztivál idei programja széles körben elérhetővé válik az olvasók, az olasz nyelvet tanulók, az olasz kultúra és irodalom kedvelői számára világszerte.

A szervezők a 33. fesztiválnak korábban már a Más életformák címet adták, amellyel a közeli jövő megidézése volt a céljuk.

Mint írják, a világjárványtól sújtott Olaszország a kultúra segítségével lépi át az egészségügyi vészhelyzet határait, hogy újból megnyíljon a világ felé.

A fesztivál teljes programja a www.salonelibro.it honlapon elérhető.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!