fontos elismerés

2018.09.08. 08:16

Magyarországon zsűrizték a Nemzetközi Emmy-díj több jelöltjét is

Dél-amerikai és ázsiai animációkat, gyerekfilmeket- és sorozatokat értékelt egy tíztagú, hazai és nemzetközi tévés szakemberekből álló zsűri.

Budapesten zsűrizték a televíziós műsorok legrangosabb szemléjeként működő Nemzetközi Emmy-díjra (International Emmy Awards) gyerekfilmek- és sorozat kategóriában érkezett alkotásokat – mondta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

A csütörtöki elődöntőn dél-amerikai és ázsiai animációkat, gyerekfilmeket- és sorozatokat értékelt egy tíztagú, hazai és nemzetközi tévés szakemberekből álló zsűri – fűzte hozzá.

Elmondta: az idei, 46. kiírás húsz televíziós kategóriában zajlik a dokumentumfilmektől a komédián át a gyerekműsorokig és a hírekig, a nyertesek pedig egy novemberi New York-i gálán veszik át a díjakat.

Az igazgató a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a díjat 1973 óta minden évben odaítélik Amerikán kívüli, illetve az Egyesült Államokban bemutatott nem angol nyelvű alkotások számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!