Krimi

2023.06.10. 07:50

Szívszorító: 20 év után kapot kegyelmet a gyermekgyilkosság miatt tévesen elítélt édesanya

Kiderült, hogy a nő 4 gyermeke természetes úton halt meg.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Húsz év után szabadon bocsátottak a börtönből egy ausztrál asszonyt, akit négy gyermeke meggyilkolása miatt ítéltek el.

Egy újabb vizsgálat alátámasztani látszik Kathleen Folbigg vallomását, hogy a gyermekek természetes úton haltak meg. Eszerint az 1989 és 1999 között meghalt gyerekek közül kettő szívleállást okozó, CALM2-G114R nevű genetikai rendellenesség miatt halt meg, a harmadik pedig egy neurogén eredetű rendellenesség miatt. Ezek után erősen kétséges, hogy az asszony megölte volna a negyedik gyermekét.

A 2003-ban elítélt asszonynak Új-Dél-Wales állam főügyésze, Michael Daley adott kegyelmet, bejelentésében pedig kiemelte, hogy a lépés azt mutatja, az ország igazságszolgáltatása jól működik. 

Hozzátette: a történteket látva, képtelenség nem együttérezni Kathleen és Craig Folbigg-gal.

A fűügyész kiemelte, hogy a feltétel nélküli kegyelem nyomán Folbigg azonnal szabadon távozhatott, az ítéletet azonban nem semmisítik meg - derül ki a Bors cikkéből.

Az édesanya eredetileg 40 év börtönbüntetést kapott, amelyet 2005-ben 30 évre csökkentettek, 2033-ban szabadult volna, kegyelmet pedig legkorábban 2028-ban kérhetett volna.

Az asszony végig tagadta bűnösségét.Tavaly márciusban csaknem száz - köztük két Nobel-díjas - tudós levelet intézett az ausztrál hatóságokhoz Folbigg szabadon bocsátását kérve. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!