Krimi

2023.05.10. 10:15

Több állami gondozottat megkéselt egy férfi, egy 16 éves lány azonnal meghalt

Egy fiatal férfi több állami gondozottat megkéselt a lengyelországi, Lódzi vajdaságbeli Warta gyermekotthonában, egy 16 éves lány meghalt, tízen megsebesültek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jaromir Chalabala

A támadás kedd éjjel történt, a rendőrség egy órával a történtek után saját lakásában őrizetbe vett egy 19 éves helyi fiatalembert. A gyanúsított józan volt, vérmintát vettek tőle annak kiderítésére, hogy nem állt-e esetleg kábítószer hatása alatt – írja az MTI.

Aneta Sobieraj, a Lódzi vajdaság rendőrkapitányságának szóvivője szerda hajnalban a PAP hírügynökséggel közölte:

A 16 éves lány a késelés következtében a helyszínen életét vesztette. Az elkövető összesen 10 fiatalt támadott meg, közülük öten kórházba kerültek, de nincsenek életveszélyes állapotban.

 Négy állami gondozott a gyermekotthonban részesült orvosi ellátásban. Az intézményben a támadás időpontjában 13-an tartózkodtak, köztük egy pedagógus.

Mariusz Ciarka, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője a Polsat News kereskedelmi televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy

 a tettes indítéka szerelmi csalódás lehetett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!