Krimi

2023.01.25. 10:34

Döbbenet: magyar kisbabát vitt el egy külföldi pár, köddé váltak a picivel

Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként köröz a rendőrség egy öt hónapos csecsemőt.

Illusztráció: Shutterstock

A kislányt örökbefogadási eljárásban, de valószínűleg jogtalanul vette magához egy brit–afgán nemzetiségű pár még tavaly, karácsony előtt. A rendőrség honlapján található körözési adatokból kiderül, hogy az augusztusban született Szabó Kitti eltűnése miatt a Pest vármegyei kapitányság folytatja az eljárást.

A csecsemőt egy házaspár – brit férj és afgán feleség – akarta örökbefogadni. A csecsemő Ócsán hivatásos nevelőszülőhöz került, miközben elkezdődött a örökbeadási eljárás. A kislány vér szerinti édesanyja lemondott a gyermekről, a gyámhivatal pedig kiállította az örökbefogadáshoz szükséges papírokat. A házaspár ezután jelent meg Ócsán, kikérte a gyermeket a kijelölt gyámtól, aki oda is adta nekik, majd a külföldi pár a gyermekkel együtt ismeretlen helyre távozott, azóta sem tudják elérni őket.

A lap értesülései szerint azonban az örökbeadáshoz szükséges határozat meghozatalakor a gyámhivatal eljárási hibát követett el, a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt és vitte magával. Kitti már a második, örökbefogadott gyermeke lett volna a külföldi párosnak. 

Az, hogy hogyan kerültek az örökbefogadók listájának az elejére, további kérdéseket vet fel, hiszen körülbelül hatszáz – gyermektelen – házaspár vár jelenleg is arra, hogy örökbe fogadhasson egy 3 évnél fiatalabb gyermeket.

Hogy a Gyermekvédelemi Szakszolgálat mit reagált minderre, és hogy Magyarországon miként működik a szabályos örökbefogadás, kiderül a Ripost cikkéből. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!