Krimi

2022.11.12. 06:00

Látomások gyötrik, rohamai vannak a baltával iskolába induló Alexnek

Tömeggyilkosságra készült a nyolcadikos diák.

Illusztráció: Shutterstock

Baltával akarta kioltani diáktársai és tanárai életét egy 15 éves nyitranováki fiú. Alex később beismerte terveit, miközben édesanyja úgy véli, fia senkit sem akart bántani. A gyermek családja szerint Alex neurológiai problémákkal küzd, migrénes rohamai vannak, és néha nem tudja kontrollálni, hogy mit csinál - írja a Bors.

Alex kirendelt ügyvédje, Ladislav Krčmárik szerint azonban a tanulóval sokkal súlyosabb problémák vannak. "Azt álmodta, hogy baltával gyilkol" - mondta a szakértő és  hozzátette: azért akarta ezt valóra váltani, mert remélte, hogy így elmúlnak a rémálmok.

Forrás: cas.sk

"A történtek után elmenekült a helyszínről, majd ő maga hívta a rendőröket, mivel tudatosította, hogy amit tett, az nem volt helyes" – mondta Krčmárik. Az ügyvéd szerint egy megrémült fiúról van szó, akit sosem zaklattak az iskolában vagy otthon, sosem volt konfliktusa senkivel. 

"Sajnos nyilvánvalóvá vált, hogy tavaly december óta lelki problémákkal küzd" – magyarázta az ügyvéd, aki panaszt nyújt be azért, amiért Alexet vizsgálati fogságba helyezték.

Krčmárik szerint, ha a rendőrség fiatalkorút gyanúsít meg, és fennáll a lelki betegség gyanúja, azonnal pszichiátriára kellene szállítani az illetőt.

Forrás: cas.sk

"Előfordulhat, hogy ha előzetes letartóztatásba helyeznek egy fiatalt, az nyomokat hagy benne. Az előzetesben ugyan módosult fogvatartási rend van, de a tény, hogy felnőttek között van, minden bizonnyal nem segít az idegrendszerének."

Az ügyvéd indítványozni fogja, hogy a fiatalt áthelyezzék a gyanúsítottak és elítéltek számára létesített trencséni kórházba.

Ladislav Krčmárik végül ismertette, hogy a fiúnak hosszú ideje rémálmai voltak, és nemcsak éjszaka, nappal is látomásokkal küzdött. Alex előszeretettel játszott a számítógépen, hogy ez is befolyásolta-e lelkivilágát, majd csak az orvosi vizsgálat mutatja meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!