Krimi

2021.10.02. 09:00

Bedrogozták és megerőszakolták a magyar olimpiai bajnok volt barátnőjét

Liu Shaolin Sándor exbarátnője, Elise Christie skót rövidpályás gyorskorcsolyázó az önéletrajzi könyvében arról vall, hogy 2010-ben megerőszakolták.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Resilience (Ellenállóképesség) címmel önéletrajzi könyvet jelentetett meg a háromszoros világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Elise Christie. A 31 éves skót hölgy, aki 2015 és 2018 között olimpiai bajnok gyorskorisunk, Liu Shaolin Sándor barátnője volt, ebben leírja, hogy 2010 márciusában az életét azóta is meghatározó megrázkódtatásban volt része: bedrogozták és megerőszakolták – írja a Bors cikke alapján az Origo.

„Először szerepeltem a brit csapattal a vb-n, és a hazatérésünk után egy társammal beugrottunk egy italra egy nottinghami bárba – elevenítette fel a történteket a sportoló. – Alig kortyoltunk párat, amikor egy férfi odajött hozzám, és beszélgetni kezdtünk. Felajánlotta, hogy hoz nekem egy italt, majd azt mondta: Próbáld ki ezt!

Túl naiv voltam, és beleittam.

Hamarosan egyre rosszabbul éreztem magam, ezért rendeltem egy taxit. A férfi azonban követett az utcára is. Próbáltam elfutni előle, de nem tudtam, többször elestem, majd betuszkolt a taxiba.”

Christie az autóban felkiáltott: „Itt kellene bekanyarodni„, hogy hazavigyék, de a férfi meggyőzte a sofőrt, hogy ittas, nem tudja, mit beszél.

”Felvitt a lakásába, és

abban az állapotban egyszerűen nem tudtam vele harcolni.

A karjaim remegtek, vergődtem, nem tudtam felkelni, ezért hagytam, hogy megtörténjen a dolog. Közben el is ájulhattam„ – folytatta a koris, aki hajnalban elmenekült a helyszínről, és később nem tett feljelentést.

”Nem tudtam, mit tegyek, még az anyámnak sem mertem elmondani, mi történt. Azt gondoltam, hogy a nemi erőszak úgy zajlik, hogy valakit berántanak egy bokorba, megverik, megerőszakolják, aztán megölik. Velem nem ez történt, de

akaratom ellenére kénytelen voltam szexelni, és most már tudom, hogy ez ugyanolyan bűncselekmény„

– magyarázta Christie, aki azért írta ki magából ezt a történetet, hogy másokon segítsen.

Christie-t csecsemőkorától az anyja, és az apai nagyanyja nevelte fel, mert

részegeskedő apját eltiltották a családtól. A lányt általános iskolában fizikailag, majd középiskolában sportos külseje miatt érzelmileg bántalmazták.

Esélyesként a 2014-es és a 2018-as olimpián is mindhárom számában kizárták vagy bukott. Aztán amikor a 2018-as játékok után szakított Liuval, mély depresszióba esett, kárt tett saját magában, azóta antidepresszánsokon él, de jövőre elindul a 2022-es pekingi olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!