profit

2020.08.29. 14:07

A maszkeladásnak köszönhetően lett nyereséges a kínai BYD elektromosautó-gyártó cég

A cég adózott nyeresége az első hat hónapban 241,80 millió dollár volt, 14,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Kína egyik vezető elektromosautó-gyártója, a Magyarországon is jelen lévő BYD, nyereséges első fél évet zárt annak köszönhetően, hogy miközben járműeladása csökkent, felfuttatta a maszkgyártást, amiben a cég saját adatai szerint világelső.

A cég adózott nyeresége az első hat hónapban 241,80 millió dollár volt, 14,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A BYD ugyan nem közölt adatokat arról, hogy mennyi maszkot gyártott, de állítása szerint a legtöbbet a világon. Májusban a cég azt közölte, hogy napi 50 millió maszk gyártására képes.

A kínai vállalat a június végével záródott hat hónapban 60 ezer 677 elektromos és hibrid autót (NEV) adott el, 58 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A cég ezen felül csaknem 98 ezer benzinmotoros autót is eladott, ami viszont 19 százalék növekedés a tavalyi első hat hónappal összevetve.

A BYD bevétele 2,7 százalékkal, 60,5 milliárd jüanra (1 jüan=43,52 forint) csökkent az első fél évben.

A kínai cég azzal számol, hogy az első kilenchavi profitja 78-91 százalékkal nő, részben annak a hatására, hogy növelni tudja az elektromos autók eladását.

A BYD Komáromban üzemelteti legnagyobb elektromos buszgyárát Európában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!