Járvány

2021.02.08. 07:10

Megfertőződött a brit vírusmutációval egy németországi idősotthon 14 beoltott lakója

Megfertőződött az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) először Nagy-Britanniában azonosított változatával egy németországi idősotthon 14 lakója, akik már mind megkapták a SARS-CoV-2 elleni védőoltás mindkét adagját.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A hírt a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentette – írja a Hír TV.

A beszámoló szerint az Osnabrück mellett fekvő Belmben működő otthon lakói január 25-én kapták meg a második adagot a német BioNTech és az amerikai Pfizer közös fejlesztésű védőoltásából.

Február 2-án az egyik dolgozó gyorstesztje pozitív lett, ezért az összes lakót és a teljes személyzetet letesztelték. A minták elemzésével kimutatták, hogy 14 beoltott lakó szervezetébe bejutott a vírus B 1.1.7 jelzésű, Nagy-Britanniában azonosított változata, amelyet a korábbiaknál fertőzőképesebbként tartanak számon.

Egyelőre csak tünetmentes, vagy a vírus okozta betegség (Covid–19) enyhe tüneteit mutató fertőzöttet találtak az idősotthonban. Ez a kedvező fejlemény az oltás jótékony hatásának tulajdonítható – nyilatkozott Burkhard Riepenhoff, a járási közigazgatási hivatal szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!