Ország-világ

2020.11.26. 07:25

Előkerült a Maradonáról készült utolsó fotó, az orvosok már a halál pontos okát is tudják

A család felháborodott, hogy nyilvánosságra került a kép.

A father and her daughter, fans of Argentinian football legend Diego Maradona, mourn as they gather by the Obelisk to pay homage on the day of his death in Buenos Aires, on November 25, 2020. - The body of Argentine football legend Diego Maradona, who died earlier today, will lie in state at the presidential palace in Buenos Aires during three days of national mourning, the presidency announced. (Photo by RONALDO SCHEMIDT / AFP)

Forrás: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Fotó: AFP

A kórházban készült a tegnap szívinfarktusban elhunyt Diego Maradona életének utolsó fotója. Az argentin focilegendát a hónap elején műtötték meg, ezután készített vele közös képet a személyi orvosa Leopoldo Luque.

Az elhunyt világklasszis családja azonban felháborodott, hogy a fotó nyilvánosságra került, amiért az orvos elnézést is kért – írja a Bors.

 

A halál pontos okát is tudják

Az argentin Clarin című újság internetes kiadása európai idő szerint csütörtök reggel tette közzé Maradona halálának pontosabb körülményeit. Ismertté vált a boncolás előzetes jegyzőkönyve, amely szerint Maradona halálát a szívelégtelenségből fakadó tüdőödéma okozta – írta az Origo.

A cikkben részletesen ismertetik Maradona halálának körülményeit. Azt írják, hogy a világklasszis futballistát hirtelen érte a halál. Egy másik lap arról írt, hogy Maradona szerdán reggel még felkelt és bevette a gyógyszereit. Majd visszafeküdt és ekkor történt meg a tragédia.

Amikor szerdán délelőtt 11.30-kor megpróbálták felébreszteni, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az újraélesztési kísérletek kudarcot vallottak.

A szemtanúk arról is beszámoltak, hogy Maradonát kedden este 23.30-kor látták utoljára életben. Unokaöccse, Jonatan Espósito ekkor tudott még vele beszélni. Helyi idő szerint szerdán este megtörtént a boncolás is. Az előzetes jegyzőkönyvek alapján a Maradonát sújtó akut szívelégtelenségből fakadó tüdőödéma okozta a sztár halálát. John Broyard, San Isidro megye főügyésze a halál kapcsán kizárta az idegenkezűséget.

A családtagok az utóbbi napokban nagyon szorongónak és idegesnek látták Maradonát. Az is felmerült, hogy a sztár ismét Kubába utazik, ahol korábban kokainfüggősége miatt kezelték.

Miközben Maradona holttestét a boncolás helyszínére szállították, az utcákon ezrek és ezrek jelentek meg, tapssal búcsúzva kedvencüktől.

Borítókép: rajongók gyászolják az utcán a legendás focistát Buenos Aires városában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!