Ezért szereti annyira Erdélyt Károly király (videó)

Magyar gyökerei miatt érzi otthon magát Erdélyben Károly király: minden évben itt tölt pár napot.

Szívesen tölti idejét Erdélyben az uralkodó, még magyar szavakat is tanult az évek alatt

Forrás: Magyar Nemzet

Károly király szívesen tölti az idejét Erdélyben, 2010-ben vásárolt is egy birtokot Zalánpatakon, ahova rendszeresen ellátogat. A Hír TV a helyszínen forgatott, ahol Károly személyzetének egyik fontos tagjával beszélgetett a stáb. Tímár Éva házvezetőnő megmutatta, hol alszik a király, s hogyan telik egy napja a birtokon.

Arra is fény derült,

Károlynak magyar gyökerei is vannak: szépanyja Rhédey Klaudia magyar grófnő,

aki házassága révén a mai Windsor uralkodóház egyik ősanyja.

A Hír TV korábban felkereste gróf Kálnoky Tibort, aki felidézte, Károly 1998-ban járt először hivatalos meghívásra Romániában. Akkor fedezte fel a helyi gyönyörű falvakat.

„Több mint húsz éve rendszeres vendég nálunk, sőt a családunk 1600-as években alapított zalánpataki üveghutája egyes régi épületeit megvásárolta vendégháznak, amit számára felújítottunk” – mondta korábban Kálnoky Tibor gróf, aki hozzátette, közös vonásuk, hogy mindketten imádják a természetet és rajonganak az egyszerű, vidéki életért.

Kálnoky Tibor gróf korábban a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott,

reméli, hogy Károly király uralkodóként is ellátogat Erdélybe.

Mint korábban arról írtunk, a miklósvári Kálnoky-kastélyt újjávarázsoló arisztokrata hosszú évek óta vendéglátója az Erdélyért rajongó Károlynak. Közös ősük a XVI. században élő Kálnoky Bálint.

III. Károly király szívesen pihen az erdélyi Zalánpatakon lévő birtokán, ahol nagyon kedvesen, barátságosan bánik a magyar dolgozókkal.

Házvezetőnője a Hír TV- nek elmesélte, tanított magyar szavakat a királynak.

„Tud már köszönni magyarul: „jó reggelt kívánok”, „jó éjszakát”. Minden este, ha megy el az ebédlőből, beköszön a konyhába 

– mesélte Éva, aki Károly programjába is adott némi betekintést. 

„Reggel kilenckor jön reggelizni, kint szokott lenni a reggeli a kemencénél. Reggeliznek tíz óráig, aztán elmennek, sétálnak. Délután visszajönnek, van az öt órás tea, azt mindig ugyanott tartják. Este kilenc órakor szokott lenni a vacsora bent az ebédlőben.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!