Bulvár-celeb

2023.04.05. 10:50

Felkavaró: így nézne ki ma Jézus

A mesterséges intelligencia segítségével készültek a képek.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: leolintang

Duncan Thomsen szabadúszó filmvágó Brightonból gondolt egy merészet, és segítségül hívta a mesterséges intelligenciát. Történelmi személyiségeket szeretett volna szelfiszerű pózban megörökíteni. Így Jézus, Kleopátra, de még a neandervölgyi előemberek is megelevenednek - írja a Ripost.

Forrás: Duncan Thomsen

A mesterséges intelligenciáról szólva Duncan a következőket mondta: "Az AI egy élvonalbeli technológia. Egy hónapot töltöttem arra, hogy kidolgozzam a parancsokból, nyelvi és fényképészeti elemekből álló képletet, hogy ezt a "szelfi" hatást keltsem a fényképeken. Az eredmények vidámak, és mindenki, akivel megosztottam a munkámat, el sem hiszi, mennyire valóságosak a képek. Csináltam Kleopátrát, I. Erzsébet királynőt, VIII. Henriket, Jézust és még sok mást."

Az interneten már elérhető több milliárd kép felhasználásával a felhasználó által küldött parancsokat a mesterséges intelligencia a fényképekből állítja össze. Duncan a Midjourney-t, a Discordon keresztül elérhető szoftvert használta saját történelmi szelfik elkészítéséhez.

„Ezt a technológiát fel lehetne használni az iskolákban, mint egy új módszert a gyerekek tanítására és bevonására a világtörténelembe – ez olyan, mint az időutazás időgép nélkül."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!