Furcsa menü

2021.12.24. 17:00

Rémes! Ilyen unalmas ételeket eszik a királynő karácsonykor

II. Erzsébet korábbi séfje, Darren McGrady szerint, a család mindig "unalmas" ételeket, szinte minden alkalommal ugyanazt eszi az ünnepek alatt. Nincs nagy változatosság, pedig az ember úgy gondolná, ha már van rá lehetőség, ilyenkor új ételeket is kipróbálnak.

Az elmondások szerint azonban ez egyáltalán nem így van. Hagyományos, sült pulykás vacsorát esznek, és mindig az esti mise után van a nagy közös étkezés. Nincs sonka, sem hal, csak a sült pulykák és a hozzájuk készülő köretek, valamint mártások: burgonyapüré, a sült burgonya gesztenyével vagy zsályával, a hagymás töltelék, áfonyaszósz és kenyérszósz. A zöldségfélék közül pedig kelbimbó, sárgarépa és a sült paszternák kerül az asztalra. Desszertként  mindig hagyományos karácsonyi pudingot szolgálnak fel magyalággal díszítve és pálinkával leöntve - derül ki a Travelo cikkéből.

Mike Tindall, a királynő unokájának férje szerint a vacsorák idén még ennél is egyszerűbbek lesznek, mivel főleg hidegtálakból állnak majd. A személyzet karácsonykor kimenőt kap, az ugyanis mindenkinek jár.

Egy 2018-as cikk szerint a karácsonyi vacsorák régebben olyan hatalmas rendezvények voltak, hogy a vendégeket az esemény elején és végén le is mérték. Így győződhettek meg arról, hogy elégedetten és jóllakottan tértek haza.

Borítókép: AFP/Victoria Jones

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!