Egy korszak vége?

2021.11.24. 06:10

Ilyen botrány se volt még: kivételesen ugyanazért háborog Meghan és a királyi család

Adásba került egy olyan dokumentumfilm, aminek se a Buckingham-palota, sem a sussexi hercegi pár nem örülnek.

A BBC az előzetes ügyvédi felszólítások ellenére is adásba küldte annak a dokumentumfilmnek az első részét, ami Harry és Vilmos konfliktusát járja körbe. A kamarák előtt egykori és jelenlegi újságírók, illetve magukat palotai bennfentesnek valló szakértők beszélnek arról, hogy miként fordult egymás ellen Diana két fia, ami a Megxithez vezetett. Ez az első eset, hogy ennyire negatív színben tünteti fel a csatorna a családot és a tiltakozások ellenére sem voltak hajlandók változtatni – írja a Ripost.

Ez konkrétan annyit jelent, hogy felmondták az elmúlt két év összes pletykáját, ami a Meghan és Harry, valamint a királyi család többi tagja közt húzódó viszályról szól. Ez pedig egyik érintett félnek sem tetszik, ugyanis az összeset tényként állította be a BBC.

Nincs akkora baj, nincsenek akkora ellentétek, mint ahogy beállítják

Fotó: AFP

Károly, Vilmos, valamint a királynő közös közleményben határolódtak el mindentől, ami a dokumentumfilmben elhangzott, és belebegtették, hogy a jövőben nem kívánnak együtt működni a csatornával. Pedig eddig a BBC volt a királyi család hivatalos médiapartnere.

„A szabad, megbízható és független sajtó fontos alkotórésze egy egészségesen működő demokráciának. Azonban

a meg nem nevezett forrásokból származó eltúlzott és megalapozatlan állításokat túl gyakran tényként mutatják be, és kiábrándító, ha bárki, beleértve a BBC-t is, hitelt ad ezeknek a pletykáknak”

- állt a Buckingham-palota közleményében, utalva arra, hogy ők soha nem erősítettek meg semmilyen szóbeszédet, ami arról szólt, hogy Meghan elviselhetetlen, vagy hogy baja lenne vele Vilmosnak és Károlynak. Sőt a legtöbbet vehemensen tagadták. De azt is kifogásolja a királyi udvar, hogy nem élhettek vétójoggal a filmmel kapcsolatban, illetve az ő oldalukról senki nem képviselhette az álláspontjukat.

 A család összezár. Ezúttal mindenki egyetért abban, hogy túl sokat engedett meg magának a BBC

Fotó: AFP

Meghan és Harry szintén nem boldogok, hogy a világ egyik legnagyobb tévécsatornája tényként állított be pletykákat, de ők legalább megkapták az esélyt a véleménynyilvánításra. A hercegné egyik ügyvédje ugyanis bekerült a filmbe, és 4 másodpercben elmondja, hogy alaptalan minden olyan hír, ami arról szól, hogy Meghannal nem lehet együtt dolgozni.

Ilyen még nem volt

A sussexi hercegi pár a peren gondolkodik, a királyi család pedig a történelem során először panaszt tesz a brit médiahatóságnál a BBC ellen, akik azt ígérték, hogy a riportjuk második részében még több durva történetet mutatnak majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!