Bulvár-celeb

2021.10.27. 12:07

Zseniális új módszert találtak ki a gyorshajtók ellen, sorra buknak le a szabálysértők

Új, minden eddiginél sikeresebb módszerrel vadásznak a gyorshajtókra Spanyolországban. Már más országok is érdeklődnek iránta.

Pécs, 2016. április 21. Rendõrök a Véda automata közlekedés-ellenõrzési rendszer egyik sebességmérõjével a 6-os fõúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenõrzi a rendõrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Magyarországon is gyakori, hogy amint észreveszik a traffipaxot az autósok, azon nyomban lelassítanak, majd rögtön gyorsítanak is vissza, miután elhagyták azt. A spanyol hatóságok az úgynevezett duplakamerás módszerrel próbálják ennek elejét venni – írta a Vezess.hu nyomán az Origo.

A sebességmérő-pontokon nemcsak egy kamerát helyeznek ki, hanem az elsőtől valamivel messzebb egy másodikat is.

Az eddigi tapasztalatok alapján a gyorshajtók a második traffipaxot túl későn veszik észre, és máris beleszaladnak a gyorshajtási bírságba.

A módszernek köszönhetően megtöbbszöröződött a lebukások száma,

a hatékonysági mutatók már más európai országokban is felkeltették a rendőrök érdeklődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!