Bulvár-celeb

2021.10.30. 07:05

Először szólalt meg a tragédia után Alec Baldwin filmjének fegyvermestere

Hannah Gutierrez-Reed végre megszólalt és másra hárítja a felelősséget.

Actor Alec Baldwin departs New York County Criminal Court January 23, 2019 in New York. - Alec Baldwin pleaded guilty to a second-degree harassment violation stemming from when he punched a man during a dispute over a New York City parking spot late last year. (Photo by Don EMMERT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Rust című film forgatásán elsült a kellékfegyver Alec Baldwin kezében még múlt szerdán, melynek következtében a vezető operatőr, Halyna Hutchins életét vesztette – írja a tenyek.hu.

A tragédia nagy visszhangot keltett a filmes világban, ugyanis hasonlóra nem volt példa Brandon Lee halála óta. Számos ellenvélemény formálódott meg a közösségi médiában a lövöldözést követően, ugyanis többek szerint színészként Alec Baldwin nem volt köteles ellenőrizni a kezébe adott pisztolyt, hiszen laikusként nem is értett hozzá igazán.

Mások azonban azt állítják, hogy igenis az ő felelőssége a 42 éves operatőr halála. Beigazolódni látszik, hogy az utóbbi csoport áll közelebb az igazsághoz, mivel Baldwin egyben a film producere is, vagyis tágabb értelemben ő felelt szinte mindenért a forgatások során.

A rendőrség időközben újabb megrázó részleteket derített ki a szörnyűségről, mivel a napokban egy vérfürdőre elég éles lőszert találtak a Rust című film forgatási helyszínen.

A 24 éves Hannah Gutierrez-Reed, aki fegyvermesterként dolgozott a filmen, először szólalt meg a tragédiát követően.

Hannah ügyvédei, Jason Bowles és Robert Gorence azt állítják, hogy a fegyvermester számára a biztonság volt a legfontosabb, és közleményével szeretné megragadni az alkalmat, hogy eloszlassa a róla keringő valótlanságokat.

„Először is Hannah szeretné kifejezni legmélyebb és legőszintébb együttérzését Halyna családja és barátai felé. Inspiráló nő volt, akire Hannah is felnézett. Így teljesen értetlenül áll a történtek előtt. A biztonság első számú prioritás volt Hannah számára a forgatásokon. A tragédia soha nem történt volna meg, ha nem kerül éles lőszer a helyszínre, amelyek eredete rejtély. Hannah és a kellékmester felügyelte a fegyvereket, és senkit sem láttak soha, hogy elsütötte volna a pisztolyát úgy, hogy abban éles lőszer van, ráadásul ezt nem is engedélyezték volna. A fegyverek el voltak zárva éjszakára és ebédidőben is, így képtelenségnek tartja, hogy bárki hozzáférhetett volna” – áll az ügyvédek által közzétett nyilatkozatában.

Továbbá kiderült, hogy Hannah két pozíciót töltött be a forgatások során, amely nagyon megnehezítette a dolgát, hogy kellően odafigyeljen a fegyvermesteri munkájára.

„Küzdött azért, hogy legyenek kiképzések és elegendő nap a fegyverek karbantartásaira, kellő idő, hogy felkészüljenek a lövöldözős jelenetekre, de végül a gyártás és a saját osztálya felülbírálta őt. Az egész produkciós részleg veszélyessé vált különböző tényezők, például a biztonsági megbeszélések hiánya miatt. Nem Hannah a hibás a történtekért”

- olvasható a közleményben.

Vádemelés még nem történt az ügyben, a rendőrségi nyomozás továbbra is folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!