ez elgondolkodtató

2020.12.11. 12:55

Nem is Kínából indult a járvány? Rejtélyes minta került elő

Koronavírust találtak egy tavaly novemberben lefagyasztott olasz nyálmintában.

Forrás: Shutterstock

A koronavírus-járvány Olaszországban ütötte fel a fejét, és innen terjedt szét és érkezett Kínába, nem pedig fordítva – írja a La Repubblica olasz napilap kínai tudósítója Peking legújabb bejelentésére hivatkozva.

A kínai hatóságok arra hivatkoznak, hogy Olaszországban már tavaly novemberben több beteg volt, mint Kínában, ahonnan az első azonosított fertőzöttet november 17-én jelentették.

A milánói állami egyetem kutatásai szerint az első olaszországi esetek között egy négyéves kisfiú volt, akit többnapos láz után végül november 21-én légzési zavarokkal szállítottak kórházba.

Az orvosok akkor kanyaróra gyanakodtak, és a nyálmintáját lefagyasztották. Egy év elteltével a mintát tesztelték, és a Sars-Cov-2 vírust azonosították.

Nem ez az első eset, hogy vizsgálatok szerint a koronavírus Milánóban már tavaly novemberben megjelent, azaz három hónappal az eddig „első olasz betegként” elkönyvelt előtt, akit a Milánótól nem messzi Codognóban 2020. február 20-án nyilvánítottak koronavírus-fertőzöttnek – írja a Metropol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!