ez nem jó hír

2020.12.20. 07:09

Az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő, új koronavírustörzs jelent meg

Az eddigi legmagasabb járványkészültségi fokozatnál is szigorúbb korlátozások lépnek életbe vasárnaptól Londonban és Délkelet-Angliában, miután ezekben a térségekben az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő új koronavírustörzs jelent meg.

A picture is taken on April 30 2020 shows medical staff wearing personal protective equipment (PPE) as they prepare to take samples to test for the novel coronavirus at the Flor Ferenc Hospital of Kistarcsa, about 30 km east of the Hungarian capital Budapest amid the novel coronavirus COVID-19 pandemic. (Photo by KAROLY ARVAI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Árvai Károly

Boris Johnson és Sir Patrick Vallance professzor, a brit kormány tudományos főtanácsadója egyaránt hangsúlyozta a Downing Streeten tartott sajtóértekezleten, hogy egyetlen vizsgálati adat sem utal olyan változásokra, amelyek az új koronavírus-mutációt a korábbi változatoknál súlyosabb megbetegedések előidézésére tennék alkalmassá, és

semmi nem utal arra, hogy az eddig kifejlesztett védőoltások kevésbé lennének hatékonyak az új törzzsel szemben.

Egy távolságtartásra felszólító tábla Londonban.
Fotó: AFP

 

A fő változás az, hogy az új variáns fertőzőképessége sokkal, akár 70 százalékkal is meghaladhatja az eddig azonosított változatokét

és ez máris látszik a járvány terjedési sebességén az érintett térségekben.

Londonban és környékén ezért vasárnaptól szinte teljes zárlat lép életbe, az itt élők csak kivételes indokokkal hagyhatják el lakóhelyüket, és karácsonykor sem látogathatják egymást otthonukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!