Ország-világ

2020.09.10. 22:57

Meghalt a hajdani Bond-lány, Diana Rigg

Ő alakította az egyetlen olyan nőt, akit a 007-es feleségül vett.

English actress Diana Rigg poses for a photo session during the 2nd edition of the Cannes International Series Festival (Canneseries) on April 5, 2019 in Cannes, southern France. (Photo by JOEL SAGET / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Joel Saget

Meghalt 82 évesen Diana Rigg brit színésznő, hajdani Bond-lány, a hatvanas évek divatikonja, a The Avengers legendás tévésorozat sztárja. Rigg ügynöke, Simon Beresford közlése szerint a színésznő csütörtök reggel, otthonában, családja körében hunyt el.

Lánya, Rachael Stirling elmondta, édesanyja rákban halt meg, melyet márciusban diagnosztizáltak.

Diana Rigg az 1961-től 1969-ig futó The Avengers-sorozatban Emma Peel különleges nyomozót alakította, oldalán a Patrick McNee által megformált John Steed ügynökkel. McNee öt évvel ezelőtt hunyt el. A nyomozópárost, melyet a hibátlan elegancia jellemzett, a bűnösök üldözése mellett szellemes párbeszédei és humora tettek népszerűvé.

Rigg az Őfelsége titkosszolgálatában című James Bond-filmben is szerepelt, ő alakította az egyetlen nőt, akit a 007-es feleségül vett.

A színésznő a Trónok harcában is felbukkant, Olenna Tyrell szerepét játszotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!