Ország-világ

2020.07.24. 12:32

Lesifotósok ellen tett jogi lépéseket Harry herceg és felesége

A gyermekükről készített illegális drónfelvételek miatt.

(FILES) In this file photo taken on March 5, 2020 Britain s Prince Harry, Duke of Sussex (R) and Meghan, Duchess of Sussex arrive to attend the Endeavour Fund Awards at Mansion House in London. - Prince Harry and Meghan Markle filed a lawsuit July 23 in Los Angeles against one or more paparazzi whom they accuse of taking pictures of their son without permission, their lawyer told AFP. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Jogi lépéseket tett az Egyesült Államokban Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő a gyermekükről készített állítólagos drónfelvételek miatt.

A sussexi hercegi pár a magánélet megsértésére hivatkozva nyújtotta be keresetét csütörtökön Los Angelesben, azt állítva, hogy egy

ismeretlen személy fényképeket készített a 14 hónapos Archie-ról a család otthonában a koronavírus-járvány idején

– írja a BBC hírportálja.

Harry és Meghan jelenleg Los Angelesben él, miután március végén gyakorlatilag kivonultak a brit királyi családból.

„Kaliforniában minden embert megillet a magánélethez való jog az otthonában. Ezt pedig se drónnak, se helikopternek, se telefotó-objektíveknek nincs joga megsérteni” – mondta Michael Kump, a hercegi pár ügyvédje.

A kereset szerint

Harryéket állandóan lesifotósok követik, a paparazzók felkutatták a pár Los Angeles-i otthonát, ahol helikopterekkel köröznek és lyukakat vágnak a biztonsági kerítésbe.

A hercegi párnak nem ez az első hivatalos fellépése az általa korábban „tolakodónak” nevezett bulvársajtó ellen.

Meghan korábban a magánélethez való jog megsértése és szerzői jogsértés miatt indított pert a Mail on Sunday és a Mail Online kiadója ellen, amely tagadja a vádakat.

Áprilisban a házaspár bejelentette, hogy minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtó legnagyobb példányszámú lapjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!