bűnlajstrom

2020.05.29. 11:36

Újabb nő vádolja szexuális zaklatással a börtönben ülő Harvey Weinsteint

A 23 éves börtönbüntetését töltő volt filmproducer ellen újabb keresetet adtak be csütörtökön a Mannhattani Legfelső Bíróságra, amelyben egy 17 éves lány 1994-ben történt megerőszakolásával is vádolják.

Harvey Weinstein arrives at the Manhattan Criminal Court, on February 24, 2020 in New York City. - The jury in Harvey Weinstein's rape trial hinted it was struggling to reach agreement on the most serious charge of predatory sexual assault as day four of deliberations ended February 21, 2020 without a verdict. The 12 jurors asked New York state Judge James Burke whether they could be hung on one or both of the top counts but unanimous on the three lesser counts. The disgraced movie mogul, 67, faces life in prison if the jury of seven men and five women convict him of a variety of sexual misconduct charges in New York. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

A Jane Doe néven beadott keresetben négy ma már 70, 43, 38 és 35 éves nő követel kártérítést szexuális erőszak és zaklatás címén a bukott filmmogultól, valamint testvérétől, Bob Weinsteintől, mondván utóbbi elősegítette, hogy annak idején Miramaxnál elhallgassák az ilyen eseteket, lehetővé téve a zaklatások folytatását.

Az 1994-ben történt esetet eddig nem jelentették.

Weinstein hotelszobájába hívta a fiatal lányt üzleti tárgyalás címén, megtámadta és megerőszakolta őt. Majd megfenyegette, hogy ha nyilvánosságra hozza a történteket, soha nem kap több filmszerepet, sőt ügyvédjei gondoskodnak arról, hogy megtalálják őt és családját, és fizikailag bántalmazzák.

A másik szexuális zaklatás 1984-ben történt cannes-i filmfesztiválon egy szállodában, a harmadik nő ellen 2008-ban, a negyedik ellen 2013-ban a velencei filmfesztiválon követett el szexuális támadást a producer.

Weinsteint 20B0584-es számú rabként jelenleg a Buffalo melletti Wende Büntetésvégrehajtási Intézetben a legszigorúbb biztonsági intézkedésekkel őrzik.

Perében február 24-én mondta ki az esküdtszék, hogy bűnös, a Szerelmes Shakespeare című film Oscar-díjas producere egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt. Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt. Weinstein ügyvédjei jelezték, hogy megfellebbezik az ítéletet.

Egy másik tárgyalás szintén szexuális bűncselekmény miatt Los Angelesben vár az elítéltre. A koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedések, a bíróságok bezárása és az utazások felfüggesztése miatt azonban ez a per egyelőre csúszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!