mozis toplista

2020.02.09. 21:24

„Csak” 30 milliárdos bevételt hozott az első hétvégén a Ragadózó madarak

Csalódást okozott a Ragadozó madarak debütálása az észak-amerikai mozikban: mindössze 33,25 millió dollárért (30,3 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a hétvégén, a bevétel messze elmaradt a várttól – írta a Variety.com iparági becslésekre hivatkozva.

BIRDS OF PREY ET LA FANTABULEUSE HISTOIRE DE HARLEY QUINN BIRDS OF PREY, AND THE FANTABULOUS EMANCIPATION OF ONE HARLEY QUINN 2020 de Cathy Yan Margot Robbie. COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros. - DC Entertainment - Clubhouse Pictures - Kroll & Co. Entertainment - LuckyChap Entertainment

Forrás: Warner Bros/DC/Collection Christophel/AFP

Fotó: Collection Christophel

A 2016-os Öngyilkos osztag folytatása, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című antiszuperhősfilm a DC kiterjedt univerzumának eddigi leggyengébb nyitó darabja lett, korábban a Shazam! tartotta a negatív rekordot 53 millió dollárral.

Az eredmény azért is meglepő, mert a Ragadozó madarak jobb kritikákat kapott, mint elődje, amely 133 millióval nyitott annak idején.

Mivel azonban az új film korosztályi besorolása miatt kevesebb nézőre számíthat, valamint a szereplői sem olyan ismert karakterek, mint az elődjének, ezért nem is vártak tőle hasonló eredményt.

A nagyjából 80 millióba kerülő Ragadozó madarak a következő hetekben erőt gyűjthet, mert nem nagyon lesz közvetlen vetélytársa. Az Amerikán túli piacokon, 78 országban összesen további 48 millió dollárra tett szert.

A hétvégi észak-amerikai mozis jegyárbevételek versenyét így is sikerült megnyernie, mivel ez volt az egyetlen új film a mozikban.

A Mindörökké rosszfiúk három heti uralom után visszacsúszott a lista második helyére, 12 millióval növelve eddig 166 milliósra rúgó jegyárbevételét.

A tíz Oscarra jelölt 1917, Sam Mendes első világháborús filmje a harmadik helyen végzett 9 millió dollárral, a Universal filmje, a Dolittle 6,6 millióval a negyedik, a Sony produkciója, a Jumanji – A következő szint 5 millióval ötödik lett.

Borítókép: Margot Robbie a Ragadozó madarak egyik jelenetében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában