kutya vagy macska

2019.07.26. 17:46

Ugató vetélytársat kaphat a Downing Street főegerésze

A héten kinevezett új brit kormányfő, Boris Johnson a miniszterelnök londoni rezidenciájára beköltözve felvetette, hogy legyen egy kutya a Downing Streeten Larry macska mellett.

Larry, the Downing Street cat, sits outside the front door of 10 Downing Street, London on May 22, 2019. - The pound sank to fresh four-month lows Wednesday after British MPs slammed Theresa May's latest plan to pass her Brexit plan, increasing the chances of a no-deal divorce, while Asian markets rose as dealers await the latest China-US developments. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)

Forrás: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Johnson, aki szerdán lépett hivatalába, a miniszterelnöki rezidencia személyzetével találkozva megkérdezte, akarnak-e kutyát – közölte pénteken a találkozón elhangzottakat ismerő forrás.

A személyzet határozott igennel válaszolt.

A Downing Streeten, amely mintegy 300 éve a brit kormány központja, már él egy barna-fehér foltos macska, Larryt, amely a miniszterelnöki hivatal főegerésze hivatalos címet viseli.

Larry 2011-ben a londoni Battersee negyedben lévő állatmenhelyről került a miniszterelnöki hivatalba azzal a feladattal, hogy tartsa távol a rágcsálókat. Valószínűleg jól végzi munkáját, mivel két miniszterelnököt – David Cameront és Theresa Mayt – is túlélt.

Saját Twitter-oldala is van, ahol a sajtófotósok több ezer felvétele látható róla, amint a rezidencia és a hivatal környékén kóborol és néha területi vitába keveredik Palmerstonnal és Gladstone-nal, a külügy- és a pénzügyminisztérium főegerészeivel.

A forrás szerint a Downing Street kutyájáról egyelőre nem született egyértelmű döntés.

Larry természetesen ellenez egy új társat, akivel osztoznia kell a rezidencián és persze a személyzet dédelgető figyelmén. „Kutyafáját! Nem” – olvasható Larry Twitter-oldalán.

Borítókép: Boris Johnson egy londoni állatmenhelyen 2008-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!