posztumusz lemez

2019.04.08. 12:15

Egy évvel halála után jelenik meg Avicii új albuma

A DJ nagyon közel állt a harmadik korong kiadásához, családja most befejezte az anyagot.

Picture taken on August 5, 2016 shows Swedish musician, DJ, remixer and record producer Avicii (Tim Bergling) performing at Pildammsparken in Malmo, southern Sweden. - It was confirmed Avicii died on April 20, 2018 in Muscat, Oman. (Photo by Bjorn Lindgren / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT

Forrás: AFP / TT NEWS AGENCY

Fotó: Bjorn Lindgren

Avicii családja bejelentette, hogy posztumusz megjelenik az elhuny DJ harmadik albuma – írta meg a hirado.hu az MSN cikke alapján. Tim Bergling tavaly áprilisi halála előtt új dalain dolgozott, melyek olyan zenészek segítségével készültek végül el, akik korábban együtt dolgoztak vele.

A június 6-án “TIM” címmel megjelenő album felvezető dala, az “SOS” már április 10-én debütál. A lemezből befolyt összeg természetesen a Tim Bergling Alapítványhoz kerül, melynek megalapításáról néhány hete tettek bejelentést.

A szervezet olyan személyek és szervezetek támogatására fog összpontosítani, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek.

Egy kis háttéranyag az új albummal kapcsolatban:

Tevékenysége, amely felöleli továbbá a klímaváltozás, a természetvédelem és a veszélyeztetett fajok területeit is, egyaránt kiterjed Svédországra és külföldre.

„Amikor Tim tavaly elhunyt, közel állt ahhoz, hogy befejezze új albumát. Egy egész kollekciónyi befejezetlen dalt hagyott hátra, jegyzetekkel, valamint róluk szóló e-mailekkel.

A kollégák, akikkel Tim együtt dolgozott a lemezen úgy folytatták a munkát, hogy az a lehető legközelebb álljon az ő elképzeléséhez” – szól a közlemény.

Az új korong ötlete teljes egészében Tim szeretteié, akik meg szeretnék osztani a dalokat a rajongókkal és az egész világgal.

Búcsúzóul pedig az egyik legnagyobb Avicii-szám:

Borítókép: Avicii pörgeti fel a népet még 2016-ban Svédországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!