július 9-15.

2019.03.05. 16:05

Rita Ora is fellép az EFOTT-on

A magyar előadók közül már biztosan fellép a fesztiválon a Halott Pénz, Majka, a Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, a Tankcsapda, a Supernem, a Road és az AWS is.

Singer/songwriter Rita Ora attends the 2019 Vanity Fair Oscar Party following the 91st Academy Awards at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills on February 24, 2019. (Photo by Jean-Baptiste LACROIX / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jean-Baptiste Lacroix

Rita Ora havi több mint 18 millió hallgatóval rendelkezik a Spoitfy-on, közös dalt jegyez Aviciivel, legújabb kislemeze, az OWY a napokban jelent meg. A popdíva dalait folyamatosan adják a magyarországi rádiók is.

Rita Sahatciu néven Koszovóban született, egyéves volt, amikor családja a délszláv háború elől Angliába menekült, ahol édesapja a könnyebb kiejthetőség érdekében Orara változtatta vezetéknevüket. Kezdetben a család pubjában énekelt, a nagyközönség először Craig David Awkward című dalában hallhatta őt, 2007-ben.

Két évvel később az Eurovíziós Dalfesztiválon Angliát szerette volna képviselni, de végül visszalépett, mert úgy vélte, még nem áll készen erre a feladatra. Újabb két évvel később robbant be a köztudatba a Dj Fresh-sel közös Hot Right Now című slágerrel. Innentől kezdett szárnyalásba a karrierje: R.I.P. című dalával, majd Ora című albumával a toplisták élére tört – írják.

A Bebe Rexha, Charli XCX és Cardi B társaságában közösen készített Girls című slágerének klipjét 57 milliószor nézték meg szerte a világon, emellett dolgozott együtt James Morrisonnal és Iggy Azaleával is. A tévében és a mozivásznon is feltűnt: többek között a Halálos iramban 6. részében, és A szürke ötven árnyalata című trilógiában is láthatta őt a közönség.

Rita Ora koncertje mellett megközelítőleg 200 zenei programmal várja a 2019-es EFOTT július 9. és 15. között Velencén a látogatókat. A magyar előadók közül már biztosan fellép a fesztiválon a Halott Pénz, Majka, a Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, a Tankcsapda, a Supernem, a Road és az AWS is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!