családi vita

2019.01.22. 11:14

Végre férjhez mehet a japán hercegnő

Vőlegénye ugyanis bejelentette, hogy családja megoldotta azokat a pénzügyi problémákat, amelyek miatt tavaly el kellett halasztaniuk hivatalos eljegyzésüket és az esküvőt.

(FILES) This file picture taken on September 3, 2017 shows Princess Mako (R), the eldest daughter of Prince Akishino and Princess Kiko, and her fiancee Kei Komuro (L), during a press conference to announce their engagement at the Akasaka East Residence in Tokyo. - The boyfriend of Japan's Princess Mako insisted January 22, 2019 his family had no financial difficulties hanging over them, after reports of a unpaid loan apparently forced a postponement to a fairytale wedding between the two college sweethearts. (Photo by SHIZUO KAMBAYASHI / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Shizuo Kambayashi

A 27 éves Komuro Kei kedden közleményt adott ki arról, hogy Akihito császár legidősebb lányunokájának szülei tavaly kikötötték: a vőlegény családja még az esküvő előtt rendezze megnyugtatóan azokat a pénzügyi vitákat, amelyek Komuro édesanyja és volt élettársa között felmerültek.

Amikor a császári palota bejelentette az eljegyzés és az esküvő elhalasztását, cáfolták, hogy annak köze lenne a japán sajtó által már korábban megszellőztetett anyagi természetű botrányhoz a közrendű vőlegény családjában. A császári udvar hivatala akkor azzal indokolta a halasztást, hogy nincs elég idő a szükséges előkészületekre.

Komuro kedden bejelentette, hogy „édesanyja és annak egykori élettársa minden pénzügyi kérdést megoldottak”. A vőlegény elnézést kért azért, mert „sok embernek bajt okozott azzal, hogy nem adott világos magyarázatot” a pénzügyi vitát illetően.

Mako hercegnő és barátja 2017 szeptemberében jelentették be eljegyzésüket és azt, hogy 2018 novemberére tervezik az esküvőt. Tavaly nyáron azonban a menyasszony szülei, Akisino herceg és felesége, Kiko hercegnő közölték a vőlegénnyel, hogy nem tarthatják meg az esküvőt az ügy rendezése nélkül. A hagyományos eljegyzési szertartás időpontját is áttették 2020-ra.

Az anyagi természetű vita a vőlegény édesanyja és volt élettársa között alakult ki, utóbbi finanszírozta ugyanis a fiatalember jogi tanulmányait. A férfi visszakövetelte a négymillió jent (9,2 millió forintot), amelyet állítólag kölcsönadott, az anya szerint viszont a pénzt adományként kapták.

Akisino hercegék arra is megkérték a vőlegény családját, hogy álljanak a nyilvánosság elé és magyarázzák meg a történteket, de mindeddig ez nem történt meg.

A császári palotához közelálló források közölték, hogy Mako hercegnőt tájékoztatták vőlegénye közleményéről, a pár megerősítette, hogy szándékában áll összeházasodni.

Komuro, aki egy tokiói ügyvédi iroda gyakornoka, ősszel egy újabb hároméves egyetemi kurzust kezdett az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!