vírus

2018.10.03. 16:00

Kim Kardashian az internet legveszélyesebb híressége

De szorosan követi őt Naomi Campbell és Adele is.

Kim Kardashian West attends the 2016 MTV Video Music Awards on August 28, 2016 at Madison Square Garden in New York. / AFP PHOTO / Angela Weiss

Míg a briteknél a Kardashian-klán tagja számít a legfőbb veszélyforrásnak, addig Amerikában a tévésztár Ruby Rose online keresései vezetik a felhasználót a legtöbb veszélyes, vírusos oldalra.

A McAfee kiberbiztonsági cég az alapján állította össze az online legveszélyesebb hírességek listáját, hogy a celeb nevével kapcsolatos keresések hányszor vezetnek vírusos oldalakra.

Amerikában a Netflix Orange is the New Black című sikersorozatának sztárja, Ruby Rose nevére való rákeresés bizonyult a legveszélyesebbnek. A toplista további helyezettjei közé tartozik Kristin Cavallari realitysztár, Marion Cotillard színésznő, Lynda Carter, a Wonder Woman sztárja és Rose Byrne ausztrál színésznő is.

A britek körében Kim Kardashian neve a legfőbb veszélyforrás.

Az idei brit listán a BBC News szerint az első öt helyen Kardashian után Naomi Campbell, Kourtney Kardashian, Adele és Caroline Flack áll.

A kiberbiztonsági cég a vírusos oldalak elkerülésére azt ajánlotta, hogy biztonságos, fizetős oldalakról nézzünk videókat, és csak olyan oldalakon olvassunk híreket a celebekről, amelyekben megbízunk. További védelmet jelent az applikációk és vírusirtó szoftverek rendszeres frissítése.

Borítókép: AFP PHOTO / Angela Weiss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!