két hónapja a családban

2018.07.21. 08:00

Meddig bírja Meghan?

A protokoll a XVII. század óta szigorúan tiltja a brit királyi család tagjainak, hogy politikai véleményt nyilvánítsanak, és ennek megfelelően nem is szavaznak parlamenti választásokkor.

Mióta Meghan Markle, a hollywoodi színésznő Sussex hercegnéjévé vált, napról napra szembesül a brit monachia szigorú udvartartási és etikett szabályaival, amelyek közül jó néhány szögesen ellentétes azzal az élettel, amelyhez korábban ragaszkodott. Meghan átalakulását a szélesebb közvélemény is napról napra figyelemmel kísérheti – írja a Borsonline.

A People magazinnak nyilatkozó bennfentes források szerint Meghan Markle frusztrált a szigorú protokolláris szabályok miatt, amelyek szerint élnie kell, amióta hozzáment feleségül Harry herceghez. Ugyanakkor gyorsan tanulja az életet a családon belül. Láthatóan igyekszik alkalmazkodni, megfelelni.

Felszabadultan vett részt például II. Erzsébet királynő társaságában a 100 éves brit légierő parádéján. Az ír köztársasági elnök vendége volt Harry oldalán. Láthatóan szívesen csatlakozott sógornőjéhez, Kate Middletonhoz Wimbledonban, és gyönyörűen nézett ki Lajos herceg keresztelőjén is.

Ugyanakkor Meghan láthatóan össze van zavarodva a királyi élet mindennapjaitól, még keresi benne a helyét. A források szerint gyakran kéri ki Harry segítségét, hogy eligazodjon a protokolláris szabályokon.

Azt hiszem kicsit frusztrált lehet, de ez az ő új élete és meg kell vele barátkoznia

– mondta a People magazin által idézet egyik bennfentes.

Meghan a brit királyi udvartartás bizonyos szabályait nehezen érti meg, nehezen talál rá magyarázatot. Mint például azt, hogy a királynő az udvar hölgy tagjainál a szoknyát előnyben részesíti a nadrágnál, és neki is ennek megfelelően kellene öltözködnie.

Fotó: Borsonline

Meghan korábban soha nem rejtette véka alá véleményét olyan társadalmi ügyekben, amelyek közel álltak a szívéhez. A színésznő politikailag aktív volt az Egyesült Államokban, már gyermekkorától kezdve. Alig 11 éves volt, amikor például sikeresen kampányolt azért, hogy egy mosószer reklám szexista nyelvezetét változtassák meg.

Ám a protokoll a XVII. század óta szigorúan tiltja a brit királyi család tagjainak, hogy politikai véleményt nyilvánítsanak, és ennek megfelelően nem is szavaznak parlamenti választásokkor.

Ezért volt rendkívül kínos Meghan számára, amikor egy ír szenátor, Catherine Noone kiposztolta a közösségi oldalára, hogy a július 10-i, dublini brit nagykövetségen rendezett kerti parti alkalmával a hercegné a személyes beszélgetésben egyetértett vele az abortusz legalizálásával kapcsolatos ír népszavazás eredményével kapcsolatban.

Hogyan tovább? A modern gondolkodású, korábban feministaként elkönyvelt színésznőt megtörik-e a szigorú előírások, vagy ügyesen beilleszkedik majd? Ma még nem tudhatjuk, ám minden fontosabb pillanatáról értesülünk majd.

Borítókép: Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!