2020-ban debütál

2018.06.19. 20:42

Musical készül Michael Jacksonról

Színpadra viszik a pop királyának életét a Broadway-en.

American pop star Michael Jackson sings with children on stage during his star-studded charity concert "Michael Jackson and frends" in Seoul 25 June 1999. AFP PHOTO / AFP PHOTO / CHUNGANG ILBO

Jackson hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage kedden jelentették be, hogy zenés darab készül a 2009-ben elhunyt híresség életéről. A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán.

Az egyelőre cím nélküli darabot a kétszeres Pulitzer-díjas amerikai drámaíró, Lynn Nottage írja Jackson dalainak felhasználásával. A produkciót a Tony-díjas brit koreográfus, Christopher Wheeldon rendezi és koreografálja. A szereplőkkel kapcsolatban még nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

Korábban már Donna Summerről, Cherről, Gloria Estefanról, a The Go-Go's-ról, valamint a Huey Lewis and the News formációról is készült musical a saját dalaikra épülve.

A többszörös Grammy-díjas Jackson, aki több millió lemezt adott el világszerte, 1983-ban rukkolt elő a Thriller című albummal, amely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt korongja lett, olyan slágerekkel, mint a Beat It és a Billie Jean.

Borítókép: AFP PHOTO / CHUNGANG ILBO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!