Az atomtudós

2018.02.02. 08:12

Öngyilkos lett Fidel Castro fia

Fidel Castro Díaz-Balart, a volt kubai diktátor legidősebb fia, miután hónapokon át depresszióval kezelték, csütörtökön végzett magával – jelentette be a Cubadebate című állami hírportál.

File photo taken on June 1, 2016 of Cuban Fidel Castro Diaz-Balart, son of Cuban leader Fidel Castro. Fidel Castro's eldest son committed suicide: Cuba state media on February 1, 2018. / AFP PHOTO / ADALBERTO ROQUE

A 68 éves férfit súlyos depresszióval orvosok sora ápolta először kórházban, majd otthonában.

A 2016. november 25-én elhunyt Fidel Castrónak legalább nyolc gyereke volt. Arcra leginkább a legidősebb fia hasonlított rá, akit emiatt Kubában csak Fidelito néven emlegettek. Fidel Castro Díaz-Balart a Szovjetunióban tanult atomtudós volt, haláláig a Kubai Államtanács tudományos tanácsadói és a Kubai Tudományos Akadémia alelnöki tisztségét viselte.

Castro Díaz-Balart anyja az arisztokrata családból származó Mirta Díaz-Balart volt, akit Fidel Castro még forradalmi harca előtt vett el feleségül.

Borítóképünkön Fidel Castro Díaz-Balart 2016 júniusában. Forrás: Adalberto Roque / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!