Roosevelt életre kel

2017.09.27. 13:40

Újra együtt dolgozik DiCaprio és Scorsese

Ezúttal egy Theodore Rooseveltről szóló filmet készít együtt Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese.

A Paramount stúdió által jegyzett dráma forgatókönyvét Scott Bloom írja, a produceri munkálatokból pedig DiCaprio és a rendező Scorsese is kiveszi a részét – írta a deadline.com című filmes portál.

Theodore Roosevelt eseménydús életet élt. 1901-ben, 42 évesen az Egyesült Államok legfiatalabb elnökeként vonult be a Fehér Házba, miután elődjét, William McKinley-t meggyilkolták. Hivatali ideje alatt egyebek között szabályozta a vasutak és az élelmiszeripar működését, jelentős eredményeket ért el a nemzeti parkok, vadrezervátumok számának növelésében, valamint az öntözés és fásítás területén.

A környezetvédő DiCaprio számára valószínűleg ezért is olyan fontos, hogy az immár évek óta tervezgetett film munkálatai végre megkezdődjenek.

Scorsese és DiCaprio korábban a New York bandái (2002), az Aviátor (2004), a Viharsziget (2010), A tégla (2006) és A Wall Street farkasa (2013) című filmeken dolgozott együtt, jelenleg pedig két könyvsiker, Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban, valamint David Grann Killers of the Flower Moon című írásának megfilmesítését tervezik.

(Borítókép: AFP / Mary Cybulski)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!