Nap képe

2011.06.20. 09:45

Kínai koppintás Hallstattról

A kínaiak találékonysága és ravaszsága határtalan: most ugyanis arra vállalkoztak, ráadásul titokban, hogy megépítik a gyönyörűséges ausztriai falucska, Hallstatt mását.

feol.hu

 

 

A salzkammerguti falu lakói 2011. június elején megtudták, hogy áprilisban kínai vállalkozók az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékén szereplő Hallstatt megépítésébe fogtak a kínai Kuangtung (Guangdong) tartománybeli Hujcsou (Huizhou) városában. Bár a lakók büszkék településük népszerűségére, valamint túlnyomórészt a Hallstatti-tó partján fekvő falujuk páratlan szépsége által vonzott turisták elköltötte pénzből élnek, és ezért nem bánják a reklámot, a kínaiak eljárása miatt vegyes érzelmekkel fogadták a Hallstatt-duplikátum létrehozásának hírét. A beruházó ugyanis a legnagyobb titokban, mintegy kémkedve, turistáknak álcázott megfigyelők tevékenysége révén gyűjtötte be a legapróbb részletekig menően az adatokat, és a tervre is csak a cég egy inkognitóban lévő megbízottjának elszólása vetett fényt. A másolat élethűségének elérése mindenesetre kétséges: bár Hujcsou hegyes területen fekszik, nincsenek alpesi csúcsok, amelyek a másolatnak szánt közeli tó zöld, zavaros vizén tükröződhetnének, azon egyelőre csak haltetemek lebegnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!